Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 143

1. Second Generation computers were developed during?
a) 1949 to 1955
b) 1956 to 1965
c) 1965 to 1970
d) 1970 to 1990

Click here to View Answer
Answer b) 1956 to 1965

2. Microprocessors as switching devices are for which generation computers?
a) First Generation
b) Second Generation
c) Third Generation
d) Fourth Generation

Click here to View Answer
Answer d) Fourth Generation

3. Binary circuit elements have?
a) One stable state
b) Two stable state
c) Three stable state
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) Two stable state

4. Which statement is valid?
a) 1 KB = 1024 bytes
b) 1 MB = 2048 bytes
c) 1 MB = 1000 kilobytes
d) 1 KB = 1000 bytes

Click here to View Answer
Answer a) 1 KB = 1024 bytes

5. Which statement is valid about computer program?
a) It is understood by a computer
b) It is understood by programmer
c) It is understood user
d) Both of above

Click here to View Answer
Answer d) Both of above

6. Floppy disks are available in?
a) Single side single density
b) Single side double density
c) Both of above
d) None of above

Click here to View Answer
Answer c) Both of above

7. Floppy disks typically in diameter?
a) 3”
b) 5.25”
c) 8”
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

8. which of the following is problem oriented language?
a) High level language
b) Machine language
c) Assembly language
d) Low level language

Click here to View Answer
Answer a) High level language

9. A compiler is a translating program which?
a) Translates instruction of a high level language into machine language
b) Translates entire source program into machine language program
c) It is not involved in program’s execution
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

10. Which of the following is machine independence program?
a) High level language
b) Low level language
c) Assembly language
d) Machine language

Click here to View Answer
Answer a) High level language

Leave a Comment