Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 141

1. Which of the following are (is) considered to be video component?
a) Resolution
b) Color depth
c) Refresh rate
d) All of the alcove

Click here to View Answer
Answer d)All of the alcove

2. A memory that is capable of determining whether a given datum is contained in one of its address is?
a) ROM
b) PROM
c) CAM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c)CAM

3. The use of spoiler programs and/or __ Hardware allows personal computer operators to do the processing work at the same time a printing operation is in progress?
a) Registered mails
b) Memory
c) CPU
d) Buffer

Click here to View Answer
Answer d)Buffer

4. The secondary storage devices can only store data but they cannot perform?
a) Arithmetic Operation
b) Logic operation
c) Fetch operations
d) Either of the above

Click here to View Answer
Answer d)Either of the above

5. Which of the printers used in conjunction with computers uses dry ink power?
a) Daisy wheel printer
b) Line printer
c) Laser printer
d) Thermal printer

Click here to View Answer
Answer c)Laser printer

6. A computer consists of?
a) A central processing unit
b) A memory
c) Input and output unit
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d)All of the above

7. An application program that helps the user to change any number and immediately see the result of that change is?
a) Desktop publishing program
b) Database
c) Spreadsheet
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c)Spreadsheet

8. When were the first mini computer built?
a) 1965
b) 1962
c) 1971
d) 1966

Click here to View Answer
Answer a) 1965

9. The first digital computer built with IC chips was known as?
a) IBM 7090
b) Apple – 1
c) IBM System / 360
d) VAX-10

Click here to View Answer
Answer c) IBM System / 360

10. Which of the following is required when more than one person uses a central computer at the same time?
a) Terminal
b) Light pen
c) Digitizer
d) Mouse

Click here to View Answer
Answer a) Terminal

Leave a Comment