Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 140

1. Symbolic logic was discovered by?
a) George Boole
b) Herman Hollerith
c) Van Neumann
d) Basic Pascal

Click here to View Answer
Answer a)George Boole

2. A method of implementing a memory management system is?
a) Buddy system
b) Bridgeware
c) Broadband coaxial system
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a)Buddy system

3. Which type of computers uses the 8-bit code called EBCDIC?
a) Minicomputers
b) Microcomputers
c) Mainframe computers
d) Super computer

Click here to View Answer
Answer c)Mainframe computers

4. One of a class of storage device devices that can access storage locations in any order is?
a) DTE
b) DASD
c) DDE
d) DDE

Click here to View Answer
Answer b)DASD

5. Another word for a daisy wheel printer?
a) Petal printer
b) Golf ball printer
c) Laser printer
d) Line printer

Click here to View Answer
Answer b)Golf ball printer

6. An input /output device at which data enters or leaves a computer system is?
a) Keyboard
b) Terminal
c) Printer
d) Plotter

Click here to View Answer
Answer b)Terminal

7. A physical connection between the microprocessor memory and other parts of the microcomputer is known as?
a) Path
b) Address bus
c) Route
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b)Address bus

8. A group of magnetic tapes, videos or terminals usually under the control of one master is?
a) Cylinder
b) Surface
c) Track
d) Cluster

Click here to View Answer
Answer d)Cluster

9. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as?
a) Pulse code modulation
b) Pulse stretcher
c) Query processing
d) Queue management

Click here to View Answer
Answer a)Pulse code modulation

10. A disk storage medium in the form of an assembly containing a single rigid magnetic disk permanently is?
a) Fixed disk
b) Disk cartridge
c) Card punch
d) Card reader

Click here to View Answer
Answer b)Disk cartridge

Leave a Comment