Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 139

1. A high quality CAD system uses the following for printing drawing and graphs?
a) Dot matrix printer
b) Digital plotter
c) Line printer
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Digital plotter

2. Which part of the computer is used for calculating and comparing?
a) Disk unit
b) Control unit
c) ALU
d) Modem

Click here to View Answer
Answer c) ALU

3. Which is an item of storage medium in the form of circular plate?
a) Disk
b) CPU
c) Printer
d) ALU

Click here to View Answer
Answer a) Disk

4. The disk drive component used to position read/write heads over a specific track I known as?
a) Acoustic couples
b) Access arm
c) Cluster
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Access arm

5. The term gigabyte refers to?
a) 1024 bytes
b) 1024 kilobytes
c) 1024 megabytes
d) 1024 gigabyte

Click here to View Answer
Answer c) 1024 megabytes

6. A byte consists of?
a) One bit
b) Four bits
c) Eight bits
d) Sixteen bits

Click here to View Answer
Answer c) Eight bits 

7. The ALU of a computer responds to the commands coming from?
a) Primary memory
b) Control section
c) External memory
d) Cache memory

Click here to View Answer
Answer b) Control section

8. The act of retrieving existing data from memory is called?
a) Read-out
b) Read from
c) Read
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

9. What is the name of the display feature that highlights are of the screen which requires operator attention?
a) Pixel
b) Reverse video
c) Touch screen
d) Cursor

Click here to View Answer
Answer b) Reverse video

10. When was the X window system born?
a) 1984
b) 1989
c) 1988
d) 1990

Click here to View Answer
Answer a) 1984

Leave a Comment