Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 138

Computer Quiz

1. Can you tell what passes into and out from the computer via its ports?
a) Data
b) Bytes
c) Graphics
d) Pictures

Click here to View Answer
Answer a) Data

2. The two major types of computer chips are?
a) External memory chip
b) Primary memory chip
c) Microprocessor chip
d) Both b and c

Click here to View Answer
Answer d) Both b and c

3. Which of the following is a way to access secondary memory?
a) Random access memory
b) Action method
c) Transfer method
d) Density method

Click here to View Answer
Answer a) Random access memory

4. Which of the printers used in conjunction with computers uses dry ink power?
a) Daisy wheel printer
b) Line printer
c) Laser printer
d) Thermal printer

Click here to View Answer
Answer c) Laser printer

5. CAD stands for?
a) Computer aided design
b) Computer algorithm for design
c) Computer application in design
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Computer aided design

6. Which is not a data source component?
a) Mail merge toolbar
b) Header row
c) Data fields
d) Data records

Click here to View Answer
Answer a) mail merge toolbar

7. Which of the following option in File pull down menu is used to close a MS Word document?
A) Quit
B) Close
C) Exit
D) New

Click here to View Answer
Answer b) Close

8. Shimmer, Sparkle text, Blinking Background etc. are known as?
A) Font styles
B) Font effects
C) Word art
D) Text effects

Click here to View Answer
Answer D) Text effects

9. How much space in minimum must be provided between columns?
a) “0”
b) “0.5”
c) “1”
d) “1.5”

Click here to View Answer
Answer a)”0″

10. What does Ctrl + = key effect?
a) Superscript
b) Subscript
c) All Caps
d) Shadow

Click here to View Answer
Answer b)Subscript

Leave a Comment