Computer Quiz – 136

COMPUTER QUIZ

1. The disk drive component used to position read/write heads over a specific track I known as?
a) Acoustic couples
b) Access arm
c) Cluster
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Access arm

2. condensing output data to exhibit specific information is?
a) calculating
b) recording
c) merging
d) summarizing

Click here to View Answer
Answer d) summarizing

3. A storage device where the access time is depended upon the location of the data is?
a) Random access
b) Serial access
c) Sequential access
d) Transaction access

Click here to View Answer
Answer b) Serial access

4. Which number system is commonly used as a shortcut notation for groups of 4 binary digits?
a) Binary
b) Decimal
c) Octal
d) Hexadecimal

Click here to View Answer
Answer d) Hexadecimal

5. Which of the following printers are you sure will not to use if your objective is to print on multi carbon forms?
a) Daisy wheel
b) Dot matrix
c) Laser
d) Thimble

Click here to View Answer
Answer c) Laser

6. In the IBM PC-At, what do the words AT stand for?
a) Additional Terminals
b) Advance technology
c) Applied technology
d) Advanced terminology

Click here to View Answer
Answer b) Advance technology

7. Magnetic tape can serve as?
a) Secondary storage media
b) Output media
c) Input media
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

8. If in a computer, 16 bits are used to specify address in a RAM, the number of addresses will be?
a) 216
b) 65,536
c) 64K
d) Any of the above

Click here to View Answer
Answer b) 65,536

9. The two major types of computer chips are?
a) External memory chip
b) Primary memory chip
c) Microprocessor chip
d) Both b and c

Click here to View Answer
Answer d) Both b and c

10. As compared to the secondary memory, the primary memory of a computer is?
a) Large
b) Cheap
c) Fast
d) Slow

Click here to View Answer
Answer c) Fast

Leave a Comment