Computer Quiz – 78

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks(40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. One of the early coding systems, based on the idea of converting each digit of a decimal number into its binary equivalent rather than converting the entire decimal value into a pure binary form is?
a) ASCII code
b) BCD
c) ASCIl-8
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) BCD

2. In Batch processing?
a) Several computer programs runs one after another without human interaction to run each program individually
b) Several computer programs runs one after another with human interaction to run each program individually
c) Selected computer programs runs one after another with human interaction to run each program individually
d) None is true

Click here to View Answer
Answer a) Several computer programs runs one after another without human interaction to run each program individually.

3. _______is a windows utility program that locates and eliminates unncessary fragments and rearranges filed and unused disk space to optimize operations?
a) Backup
b) Disk cleanup
c) Disk defragmenter
d) Restore
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Disk defragmenter

4. Fourth generation mobile technology provides enhanced capabilities allowing the transfer of both data, including full- motion video, high-speed internet access, and video conferencing?
a) video data and information
b) voice and non-voice
c) music and video
d) video and audio
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) voice and non-voice

5. Programs developed by an outside supplier and provided to the user in a machine readable form is known as?
a) Canned Programs
b) Beta program
c) Alpha program
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Canned Programs

6.A set of rules for telling the computer what operations to perform is called a?
a) procedural language
b) structures
c) natural language
d) programming language
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) programming language

7. In power point, the header and footre button can be found on the insert tab in what group?
a) Illustrations group
b) Object group
c) Text group
d) Tables group
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Text group

8. A typical slide in a slide presentation would not include?
a) photo images charts, and graphs
b) graphs and clip art
c) clip art and audio clips
d) full motion video
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) full motion video

9. BISYNC is an abbreviation for?
a) Binary Input/Binary Output
b) Binary synchronous
c) Binary digit
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Binary synchronous

10. To find the Paste Special option, you use the clipboard group on the tab of power point?
a) Design
b) Slide show
c) Page layout
d) Home
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Home

Leave a Comment